×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Läslovsfestival

Onsdag 1 november

Neonpoesi
12:00–17:00
Foajé 3
Kom in i vårt mörklagda rum och skapa ett gemensamt verk av lysande poesi!

Kalasdags med SvD Junior
Hörsalen
Välkomna till SvD Juniors 2-årskalas! Vi firar genom att intervjua både youtubern Thomas Sekelius och bröderna Norberg live på scenen. Dessutom kan du göra ditt eget SvD Junioromslag och vi bjuder på popcorn.

13:15 – Thomas SekeliusSvD Junior – med juniorreportrar – intervjuar Thomas Sekelius om allas rätt att få vara som man är. Och om hur Youtube förändrade hans liv.

14:00 – Bröderna NorbergSvD Junior möter de hyllade bröderna Norberg som gjort sig kända genom sina Melodifestival-parodier. Juniorreportrar är med och intervjuar och publiken får också ställa frågor. Dessutom gör vi ett SvD Junioromslag live på scenen.

Storytels lyssningslounge
13:00–17:00
Foajé 3
Kom och ta en paus från festivalens späckade program i vår lyssningslounge. Få en lugn, mysig stund tillsammans och ta chansen att upptäcka Storytel. Välkomna!

Pinpoesi
13:00–15:00
Lava
Vanligtvis är Lava till för alla mellan 14 & 25 år men under Läslovsfestivalen mellan 13:00–15:00 är även du som inte fyllt 14 än varmt välkommen in. Det dukas upp med massor av material som du kan komponera din pinpoesi av.

Mats Wänblad    
13:30–14:15
Scenen, VuxenbiblioteketHar du någonsin funderat på hur kroppen egentligen fungerar? I hans nya bok Nu funkar det! Kroppen inifrån och ut, kan vi läsa om hur skelett, muskler, blod, hjärta, hjärna och lungor hör samman. Här får du veta allt du behöver veta om kroppen! Han har också skrivit de mycket omtyckta berättelserna om Familjen Monstersson där vi den senaste boken Monstervinter får följa med Ebba och Boris ut i pulkabacken.

Petrus Dahlin
14:00–14:45
Labbet, TioTrettonGillar du skräck och riktigt kusliga historier? Tänk dig att du blev ensam kvar i ett sommarhus, där våta fotspår dyker upp på terrassen utanför och telefonen slutar fungera. Astrid får reda på att det vilar en mörk hemlighet över sjön vid huset. Petrus Dahlin skriver hårresande skräckberättelser såsom Kurragömma, Hjärtlös och Skogens Systrar.

Nina och Magnus Västerbro
15:00–15:45
Labbet, TioTretton
Pest, spetälska, kolera, tuberkulos, smittkoppor och spanska sjukan – idag finns läkemedel och vaccin mot de farsoter som förr tog livet av så många. Men hur var det förr? Innan vaccin och antibiotika och innan modern läkarvetenskap. När allt man hade att ta till var örter, religiösa riter och ren vidskepelse.

Konstvisning: Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad
15:00–16:00
Samling vid ingången till Galleri 5, våning 5
Följ med konstpedadagog Helen Karlsson på en guidad tur genom utställningen Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad.

Om utställningen: Stilen, språket, identiteten, och de mest inflytelserika låtarna, från Neneh Cherrys "Buffalo Stance" till Erik Lundins "Suedi". Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad är en audio-visuell upplevelse som visar upp hip hopen som en av samtidens viktigaste kulturella krafter.  

Tankar om vår tid

15:15–15:30
Scenen, Vuxenbiblioteket
Visst har du någonting att berätta? Dela med dig av dina tankar om världen. Den stora eller den lilla. Skriv en text, gör en film, en låt eller något annat. 100 alster väljs ut som publiceras valåret 2018. Elisabet Reslegård och Johan Unenge från Läsrörelsen berättar om projektet.

Jack Werner
15:30–16:15
Scenen, Vuxenbiblioteket

Spöken i kedjebrev, bortglömda rysligheter i grottor och ansiktslösa monster i kostym. Alla är historier som får blodet att isas i ådrorna. Jack Werner berättar moderna vandringssägner också känt som Creepypasta. Han har skrivit Creepypasta – Spökhistorier från internet och är skaparen av Creepypodden.

Katarina von Bredow  
16:00–16:45
Manegen, TioTretton
Hur känns det att vara kär? Vem bestämmer över andras lycka? Katarina von Bredow skriver fängslande berättelser om vänskap som sätts på hårda prov och det omöjliga valet mellan bästisen och kärleken, djupa familjekonflikter, vuxna som sviker och om omöjlig och förbjuden kärlek.

Läslov på Rum för Barn
Läs läskiga böcker, gör ett Uppdrag Ljud, bygg ett rytminstrument. Under läslovet riktar sig alla Rum för Barns aktiviteter till barn från 5 till 9 år.
Läs mer här >

Läser du talböcker? Du hittar festivalförfattarnas böcker på Legimus festivalsida.