×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Han Kang, Internationell författarscen, 26 januari i Hörsalen. Kulturhuset Stadsteatern 2017
Foto: Park Jaehong

Arkiverat evenemang:

Han Kang (Sydkorea)

I samtal med Yukiko Duke


Hörsalen


Han Kang är född i Kwangju, Sydkorea och flyttade till Seoul vid tio års ålder. Fyra månader senare inträffade i hennes forna hemstad den massaker som Levande och döda (2016) behandlar. 2016 belönades hon med Internationella Man Booker-priset.

Han Kang samtalar med översättaren och journalisten Yukiko Duke. Samtalet tolkas från koreanska till engelska av Ms April Park.

Han Kang har tilldelats flertalet priser för sina verk, däribland det koreanska priset Korean Novel Award 1999. Boken Vegetarianen (2017, på svenska), som blev hennes internationella genombrott, har rönt stora framgångar och filmatiserades 2010. Vegetarianen är en lyrisk berättelse i tre akter, som rör sig mellan realism, surrealism och allegori. Levande och döda, som är den första av Kangs böcker att översättas till svenska, tar sig an den komplexa frågan om människors handlingar och förmåga till grymhet och potential för ömhet.

Vegetarianen och Levande och döda har översatts av Eva Johansson. 

Yukiko Duke är en svensk journalist, översättare och programledare och är bland annat konstnärlig ledare för Stockholm Literature på Moderna museet.

I samarbete med Natur & Kultur. 

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

26 januari 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen

Just nu inga föreställningar inlagda