×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Graham Swift, Internationell författarscen, 20 april i Hörsalen. Kulturhuset Stadsteatern 2017
Foto: Ekko Von Schwichow

Arkiverat evenemang:

Graham Swift (England)

I samtal med Malin Ullgren (DN)


Hörsalen


Graham Swift har med romaner, diktsamlingar och sitt essäistiska verk Making an Elephant: writing from within (2009) gjort sig ett välkänt namn i både hemlandet och internationellt. Med Waterland (1983) vann han The Guardian Fiction Award och med Last Order (1996) The Booker Prize. Båda dessa romaner har sedan filmatiserats.

Graham Swift samtalar på engelska med kritikern och krönikören Malin Ullgren.

Graham Swift är född och uppvuxen i London och har bland annat studerat vid Cambridge och senare vid University of York. Flertalet av Swifts romaner rör sig tematiskt kring andra världskriget, exempelvis hans hyllade tredje roman Waterland (1983), som blandar personliga berättelser med historiska händelser.

I Mödrarnas söndag (2017), av en enig kritikerkår hälsad som en stor och välkommen återkomst, placerar Swift placerat sin berättelse i 1920-talets England. Mödrarnas söndag rör sig mästerligt mellan det tragiska och livsbejakande. Swift har skrivit en stor liten roman om livsval och öde, en roman för alla som älskade Atonement, Downton Abbey och Stoner. "Mödrarnas söndag", kallas dagen på året då tjänstefolket får ledigt för att åka hem. En som inte åker hem är den föräldralösa Jane Fairchild, som i ställer möter sin älskare i granngodset som ekar tomt efter att bröderna dog i första världskriget. Det som händer sedan ändrar deras liv för alltid – med ekon fram till vår tid.

Malin Ullgren är kritiker, krönikör och redaktör på Boklördag.

I samarbete med Albert Bonniers förlag. Mödrarnas söndag har översatts till svenska av Hans-Jacob Nilsson. 

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

20 april 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda