Litteratur
Nino Ramsby och Lars Lerin, Internationell Författarscen 2016, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Nino Ramsby, Öyvind Lund

Lars Lerin & Nino Ramsby

Hörsalen

Två unika röster i svenskt kulturliv möts i ett gemensamt samtal och går på djupet med varandra. Lars Lerin anses vara en av Nordens främsta akvarellmålare och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. Nino Ramsby är sångare och musiker som gick från band som Salt och Baxter till olika jazzkonstellationer och egna projekt. Han är också fotograf och kom 2014 ut med en diktsamling.

Om de medverkande

Lars Lerin är förutom akvarellmålare även författare, med en helt egen stil, ofta med dokumentära inslag från nu och då. Han har sedan sin debut 1983 med Utpost publicerat över femtio verk i bokform. 2014 tilldelades han Augustpriset för Årets svenska fackbok för Naturlära, och han är hedersdoktor vid Karlstad universitet. Lars Lerins senaste bok är Axels tid, om hans mentor och förebild Axel Florin, som försörjde sig som fabrikarbetare och skapade konst på sin fritid. 2012 kom dokumentärfilmen För dig naken om Lars Lerin, skapad av hans guddotter Sara Broos.

Nino Ramsby har efter banden Salt, Baxter och Grand Tone Music släppt flera skivor med pianisten och musikern Martin Hederos och jazzmusiker Ludvig Berghe. Hans senaste skiva, endast ackompanjerad av gitarr och hans egen röst, heter Du kan och sov nu. 2014 kom han ut med diktsamlingen i det: berättelser ur min röst. Nino Ramsby för en politisk kamp, en kamp för friheten, en kamp för att alla ska få plats, allas kroppar ska ha samma värde och ha samma rättigheter i samhället.

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus