×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Jenny Erpenbeck, Internationell Författarscen 2016, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Katharina Behling

Arkiverat evenemang:

Jenny Erpenbeck (Tyskland)

I samtal med Jenny Tunedal


Hörsalen


Jenny Erpenbeck är tillbaka med sin femte roman på svenska: Natt för gott. I en by i Galicien år 1902 dör en liten flicka som spädbarn. Men tänk om barnet hade överlevt? Hur hade hennes och föräldrarnas liv sett ut då? Natt för gott är en berättelse om de många möjliga vägar som ryms inom ett liv, en roman som spänner över hela Europa under det senaste århundradet och som reflekterar över samspelet mellan historia, personlighet, slump och öde.

Jenny Erpenbeck samtalar med poeten, översättaren och kritikern Jenny Tunedal, som senast sågs på Internationell Författarscen under En kväll om Frank O’Hara.

Samtalet är på engelska.

 

Om de medverkande

Jenny Erpenbeck är dramatiker, regissör och författare. Hon debuterade 1999 med Historien om det gamla barnet, som kom på svenska 2001. 2015 fick hon den brittiska tidningen Independents pris för bästa utländska roman för Natt för gott.

Jenny Tunedal kom 2003 ut med diktsamlingen Hejdade, hejdade sken och har sedan dess utkommit med flera diktsamlingar. Hon var under flera år litteraturredaktör på Aftonbladet och är nu bland annat verksam som kritiker.

 

I samarbete med Albert Bonniers Förlag. Romanen är översatt av Ulrika Wallenström.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

16 mars 2016

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Foajé 3, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda