×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Don DeLillo, Internationell författarscen 2016, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Chris van Houts

Arkiverat evenemang:

Don DeLillo (USA)

I samtal med Aris Fioretos


Hörsalen


Don DeLillo är en av den amerikanska litteraturens giganter. Hans böcker har flera gånger belönats med The American Book Award och han nämns ofta som en kritikerfavorit till Nobelpriset. Med romaner som Vitt brus och Mao II har DeLillo närmast fått kultstatus i somliga kretsar och flera yngre, tongivande författare som Bret Easton Ellis och David Foster Wallace har talat om Don DeLillo som en influens. I samband med hans 80-årsdag den 17 november utkommer den nya romanen Noll K på svenska.

Don DeLillo samtalar på engelska med Aris Fioretos.

Don DeLillo är född 1936 i Bronx. Han debuterade 1971 med romanen Amerikana och har sedan dess utkommit med ett femtontal romaner och en novellsamling. Han har även skrivit ett flertal pjäser och filmmanus. Noll K är en brett anlagd roman om miljardären Ross Lockhart, som på en hemlig plats i Centralasien skapat en anläggning där svårt sjuka kan frysas ner i hopp om att en dag få återvända till livet. Dit kommer hans son Jeffrey, för att bevittna styvmodern Artis sista dagar.

Aris Fioretos har fått en rad utmärkelser, bland annat Sveriges Radios Romanpris och De Nios Stora Pris.  2015 Augustprisnominerades han för romanen Mary. Han är, sedan 2010, professor i estetik vid Södertörns högskola. Aris Fioretos har även översatt bland andra Paul Auster och Vladimir Nabokov. Han utkom 2016 med essän Vatten, gåshud. Ett otal ord om romanen.

I samarbete med Albert Bonniers Förlag. Noll K har översatts av Rebecca Alsberg. Don DeLillo framträder även på Stockholm Literature. Vitt brus och Mao II har nyutgivits på Modernista förlag.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

28 oktober 2016

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda