×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Arkiverat evenemang:

Serieteket presenterar: Hanneriina Moisseinen


söndag 29 november 2015
Serieteket • Fri Entré


När Hanneriina Moisseinen var tio år så försvann hennes pappa spårlöst från en jobb-kickoff på en ö i en av Karelens många sjöar. Nu har hon skildrat sina upplevelser av saknad och en faderlös uppväxt i serieromanen Pappa (på finska Isä) som nu kommer i svensk översättning, av Jocke Laitala.

I serieromanen använder hon sig av en blandning av självbiografiska sekvenser, skildrade i blyertsteckningar som samspelar med mer lyriska partier där hon använt sig av broderade bonader i olika handarbetstekniker. Pappa är ett ovanligt lyckat exempel på hur oortodoxa tekniker kan användas som ett effektiv redskap för att utveckla ett unikt idiom för serieberättande.

På Serieteket presenterar Hanneriina Moisseinen sin bok och samtalar med serietecknaren Mats Jonsson om skogen, avfolkningsbygden och självbiografiskt stoff i serieform. Samtalet leds av etnologen Lars Nilsson och sker i samarbete med FILI – Finnish Literature Exchange.

Hanneriina Moisseinen är född 1978 i Joensuu och har givit ut sammanlagt tre serieböcker i Finland. Hon har tidigare publicerats på svenska i Galago och i den nordiska serieantologin Allt för konsten. Hon är även verksam som bildkonstnär.       

Läs mer om Hanneriina Moisseinen >

Evenemanget på Facebook >