×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Foto: Saadia Hussain

Arkiverat evenemang:

Konsten att hitta hem


14 januari - 29 januari 2017
Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré


Under våren och hösten har verkstan på Mångkulturellt centrum i Fittja genomfört mobila verkstäder på flera ungdomsboenden för ensamkommande flyktingbarn med syfte att aktivt nå ut med kreativa verktyg till fler barn och unga särskilt till de som är nya i Sverige.

Genom dessa verkstäder informerades och inspirerades de unga till att uttrycka sig genom konst som form och språk. Dessa verkstäder förstärkte och synliggjord även ett starkt behov och intresse hos de unga av att jobba mer fördjupat under en längre tid med konst.

Under våren 2016 ledde och utvecklade konstpedagogen Saadia Hussain vidare ett konstprojekt tillsammans med fyra unga som kommit till Sverige från olika delar av världen: Temesgen Bahat, Abbas Jaghoubi, Abdulkader Taher Yusuf och Adam (Ahmad) Jahe.

Under fem lördagar har de samlats i verkstan på Mångkulturellt centrum och utvecklat sina idéer och konstverk. Ungdomarna coachades stegvis genom den konstnärliga processen där de fick i uppdrag att fundera och formge egna självporträtt. Att själva uttrycka och definiera sig utifrån egna erfarenheter, intressen och drömmar. Resultatet är dessa fyra unika porträtt.

Konstnärer:
Abbas Jaghoubi
Abulkader Taher Yusuf
Adam (Ahmad) Jahe
Temesgen Bahat

Konstnärlig och pedagogisk ledning: Saadia Hussain

Vernissage

Välkommen på vernissage lördag 14 januari kl. 13:00–15:00.

Lava

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år. Lava möjliggör för egen kreativ verksamhet. Här kan du låna böcker, instrument och verktyg, arbeta i verkstan och få stöd att förverkliga egna projektidéer.

Öppettider:
Måndag 15–19
Tisdag–torsdag 13–17, 17–19 LAVA Lab, läs mer
Fredag 13–19
Lördag–söndag 11–17