Forum/Debatt

Fokus demokrati: Så säkrar vi 100 år till

13 maj 2019 14:00
Under Fontänen

Vår demokrati berör alla. Många tar den för given, men samtidigt finns det krafter som ifrågasätter den. Vilka utmaningar möter demokratin i Sverige? Vad kan svenska folket om demokratin? Och hur kan demokratin stärkas och utvecklas i framtiden?

Kommittén Demokratin 100 år som leds av Peter Örn tillsattes under hösten 2018 för att under de kommande åren etablera en nationell samling för att stärka och utveckla demokrati tillsammans med myndigheter, kommuner, regioner och civila samhället m.fl..

Välkommen till ett forum där vi vänder och vrider på demokratin, belyser den från olika perspektiv och berättar om den nationella samlingen Vår demokrati – värd att värna varje dag. Paneldiskussion varvas med kortare tal och interaktion med publiken.

13 maj klockan 14:00–16:00
Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern
Fri entré, men arrangemanget kräver biljett som bokas längst ned på sidan.

Medverkande:
Peter Örn, Ordförande i kommittén Demokratin 100 år

Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna.

Emma Frans, Demokratiambassadör och doktor i medicinsk epidemiologi.

Lena Posner-Körösi, Demokratiambassadör, Leg. Psykolog, ordförande för Amanah, Malmö, ordförande för Paideia folkhögskola.

Rosaline Marbinah, Demokratiambassadör, ordförande i Sveriges ungdomsorganisationer LSU.

Torbjörn Sjöström, VD Novus.

Rozerin Orucoglu, the Global Village.

(Fler namn tillkommer)

Fokus demokrati arrangeras av kommittén Demokratin 100 år och Kulturhuset Stadsteatern.

Scen

Under Fontänen