×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Free Speech Festival, Forum/Debatt 13-15 november 2018

Arkiverat evenemang:

Free Speech Festival

13-15 november


Foajé 3, Studion, Hörsalen • Fri Entré


Aktivisten och konstnären Maria Aljochina från ryska Pussy Riot, ny utställning från Västsahara av fotografen Johan Persson och journalisten Anna Roxvall, filmer, samtal, musik och poesi är några av delar av innehållet på Free Speech Festival 13-15 november. Festivalen har tema internet och det fria ordet online. Samtidigt presenteras nya fristadskonstnären, den iranske musikern och protestsångaren Arya Aramnejad som nu landat i Stockholm.

Vad är din röst värd? Under tre dagar borrar vi i makten och friheten att yttra sig i samtiden. I det lilla – vad händer med din röst på internet, vem köper den och vem har makt att skydda den? Och i det stora - vilka är spelarna på den globala arenan som har kraft att försvara inte bara din röst, men även journalisters, författares och andra kulturutövares rätt att utrycka sina åsikter?

Möt makthavare, journalister, artister och aktivister från världens alla hörn som tillsammans utgör en del av alla de röster som formar yttrandefriheten idag och framåt. Det blir tre dagars samtal, filmvisningar, konserter och mer. Välkomna att fira Stockholms 20 årsjubileum som fristad för hotade journalister och andra konstnärer! Festivalen avslutas med Fängslade Författares Dag, Svenska PEN. Se hela programmet nedan!

Stockholm är med i nätverket ICORN, som består av städer världen över som erbjuder en trygg plats för kulturutövare som är utsatta för censur och förföljelse. Mer om det här www.icorn.org Free Speech Festival anordnas av Stockholms stad tillsammans med Internationel Cities of Refuge Network och Svenska PEN med stöd av Kulturrådet.

Forum/DebattFoajé 3HörsalenStudionFri entré