×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Stefan och Thomas, avfarten mot Dalstahuvud

Arkiverat evenemang:

Stefan och Thomas, avfarten mot Dalstahuvud

en improviserad livepodd av och med Anton Hellström och Edvin Hallberg


Kafé Klara


Stefan och Thomas, avfarten mot Dalstahuvud bygger på radioteaterpodden Stefan och Thomas. Anton Hellström och Edvin Hallberg har i flera år byggt upp karaktärerna Stefan och Thomas och i podden får vi följa deras vardag genom lågintensiva samtal. Nu gästar de Kulturhuset Stadsteatern och framför för första gången Stefan och Thomas live på scen. 

Ett parallellt, västsvenskt egenföretagaruniversum målas upp, där vi bland annat får lära känna skojfriske Stefan Kasta, fruarna Pernilla och Marlena samt otursförföljde Mats Härd. Allt mot en fond av vägbeskrivningar till sommarstugor utanför Hälleviksstrand, vilken typ av gipsskiva som bör användas vid badrumsrenovering, skillnaden mellan bergvärme och pellets och vad som egentligen hände när Dick Axén fyllde 47. Hellström och Hallberg jobbar inte med sökta skratt eller överdriven satir. Med respekt och nyansrikedom skildrar de den svenska medelklassen bortom schablonen – utan foppatofflor, Ullared och flintastek. 

Välkomna till en annorlunda upplevelse.  

Anton Hellström är 27 år och jobbar som skådespelare och konstnär. Hellström är en av skaparna bakom scenkonstföreställningarna Total Trygghet, Olikapersoner – vem har tillgång till det offentliga rummet, radioprogrammet Stefan Sauk i P3 och fotoutställningen Á day inn Jönköping som har ställts ut i Berlin, Gagnef och Göteborg. 

Edvin Hallberg är 26 år gammal bildkonstnär. Han har en bakgrund inom byggbranschen som traditionell målare, och har sedermera jobbat med dekormåleri och scenografi på Folkteatern i Göteborg. Hallberg har även studerat två år på den konstförberedande utbildningen på Gerlesborgsskolan. 

Sagt om Stefan och Thomas: 

”En master class i konsten att bygga en karaktär” Nina Eidem, förläggare 

”Så subtilt, träffsäkert, konstnärligt, eget och ändå igenkänningsbart” Erik Johansson, skådespelare

”Det bästa som kommit från Göteborg sedan Carbide” Christian Olsson, artist

Information

Scen

Kafé Klara

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

28 augusti 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt

Just nu inga föreställningar inlagda