En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Adam Baptiste (ADL), Amani Yahya, Parham, Rosh, Daniel Adams-Ray, DJ Taro, Victoria Hanna, Amin och Wildbirds & Peacedrums. Songs of Freedom 2017.
Adam Baptiste (ADL), Amani Yahya, Parham, Rosh, Daniel Adams-Ray, DJ Taro, Victoria Hanna, Amin och Wildbirds & Peacedrums. Songs of Freedom 2017.

Arkiverat evenemang:

Songs of Freedom


Premiär 6 april 2017
Studion


Den 6 april är serien Songs of Freedom tillbaka! En konsert/samtalsserie om musikens kraft, motstånd, engagemang och varför musiken spelar roll. Upplev musikaliska möten, liveframträdanden och samtal mellan vårens gäster Daniel Adams-Ray, Wildbirds & Peacedrums Parham, Rosh, ADL, Amani Yahya med flera. Panelsamtalen modereras av Aida Paridad från feministiska och antirasistiska produktionsbolaget Fembot.

TORSDAG 6 APRIL 21.00, Studion

Parham är en av Sveriges främsta berättare. Debutalbumet Pojk 2014 vann priset för Årets Hiphop under Manifestgalan. Samma år tilldelades han också priset för Årets Genombrott på Kingsizegalan och Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik. Efterföljaren Hemma här (Playground Music) som släpptes i våras är en övergång till ett kallare lite råare kapitel och har hyllats av både kritiker och publik.
Läs mer: http://www.luger.se/parham

 

Rosh blev snabbt en viktig ny röst inom svensk hiphop med sin skönt kaxiga attityd och stenhårda rapstil, med ett starkt budskap om att få vara sig själv och texter som ger nya perspektiv kring identitet och utanförskap. 2015 stod hon på Dramatens scen med Linda Piras Ladies First-föreställning och åkte på turné med Ison & Fille, Petter och Lilla Namo. 2016 släppte hon singeln Molotov.

 

Amin har gästat Ison & Filles album ”Länge leve vi”. Han medverkar också på Mack Beats singeln Chicken Teriyaki tillsammans med Rosh och Jaqe. Under våren släpps en debut EP och på Songs of freedom kommer Amin att premiärspela låtar från EP:n

 

DJ TARO

DJ Taro är ända sedan 90-talet en av svensk hiphops nyckelfigurer och genom åren har han jobbat med de flesta av de bästa. Han driver också det inflytelserika skivbolaget Hemmalaget som står bakom flera artister inom dagens svenska hiphopscen, med artister som Ison & Fille, Mack Beats och Malcolm B.


ONSDAG 17 MAJ 19.30, Hörsalen

DANIEL ADAMS-RAY

Daniel Adams-Ray behöver knappast någon presentation. Med Snook tog han hela landet med storm och som soloartist har framgångarna avlöst varandra. En artist som gått sin egen väg, skapat sitt eget uttryck och varit en musikalisk kompass för samtiden. 
Läs mer: http://www.danieladamsray.com/

 

Adam Baptiste, eller ADL som han är mer känd som, har de senaste åren varit mest aktuell som låtskrivare och bara gjort sporadiska framträdanden. Nu är han tillbaka i rampljuset, aktuell med singeln Svart kaffe och ett kommande album!

 

Amani Yahya från Jemen anses vara en av landets första kvinnliga rappare och har övervunnit många utmaningar, även dödshot, för att kunna fullfölja sin konst och passion för musik i ett djupt konservativt land där västerländska musikinfluenser är sällsynta. Som rappare och aktivist använder hon musiken för att reflektera och sprida kunskap kring vad som händer i det krigshärjade hemlandet Jemen, med tonvikt på frågor som kvinnors rättigheter, barnäktenskap och utmanar stereotyper och diskriminering i arabvärlden. 

Läs mer:.http://www.rejectedprincesses.com/blog/modern-worthies/amani-yahya

 

LÖRDAG 17 JUNI 19.30, Hörsalen

WILDBIRDS & PEACEDRUMS

”Förälskad slagsverksindiejazzblues” är en av de bästa beskrivningarna av Wildbirds & Peacedrums, duon som utgörs av Mariam Wallentin och Andreas Werlin. Sedan 2007 har de gett ut fyra album och live är de något alldeles extra!
Läs mer: http://www.wildbirdsandpeacedrums.com/

 

VICTORIA HANNA

Victoria Hanna är en banbrytande israelisk rappare/electronica/avantgarde-artist och dotter till en ultraortodox rabbi. En röstekvilibrist som framför vild, rytmisk rap baserad på hebreiska texter och etiketten ”sångerska” är inte i närheten av att beskriva de vokala tekniker hon använder. Aleph Bet (Hoshana) är singeln från debutalbumet.
Läs mer: http://www.victoriahanna.net

 

Songs of Freedom genomförs med stöd av Statens kulturråd

Information

Scen

Studion

Pris

  • Ordinarie:175 kr
  • Ung under 26 år:145 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Hörsalen, Studion

2017-04-06
torsdag
21:00
270 Platser kvar
BOKA / KÖP
2017-05-17
onsdag
19:30
246 Platser kvar
BOKA / KÖP
2017-06-17
lördag
19:30
247 Platser kvar
BOKA / KÖP