×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Adam Baptiste (ADL), Amani Yahya, Parham, Rosh, Daniel Adams-Ray, DJ Taro, Victoria Hanna, Amin och Wildbirds & Peacedrums. Songs of Freedom 2017.
Adam Baptiste (ADL), Amani Yahya, Parham, Rosh, Daniel Adams-Ray, DJ Taro, Victoria Hanna, Amin och Wildbirds & Peacedrums. Songs of Freedom 2017.

Arkiverat evenemang:

Songs of Freedom


Hörsalen


Songs of Freedom är en konsert/samtalsserie om musikens kraft, motstånd, engagemang och varför musiken spelar roll. Upplev musikaliska möten, liveframträdanden och samtal mellan vårens gäster Daniel Adams-Ray, Wildbirds & Peacedrums Parham, Rosh, ADL, Amani Yahya med flera. Panelsamtalen modereras av Aida Paridad från feministiska och antirasistiska produktionsbolaget Fembot. 

LÖRDAG 17 JUNI 19.30, Hörsalen

WILDBIRDS & PEACEDRUMS

Andreas Werliins trummor och puls och Mariam Wallentins röst och vibrationer är en nästintill rent fysisk upplevelse att ta del av, det primala kroppsliga mixat med det kraftigt spirituella. Kropp och hjärta, eller som att gräva och hålla i den mörka fuktiga jorden med händerna.

De är båda aktiva i flera andra hyllade konstellationer- Tonbruket, Mariam The Believer, Fire! Orchestra- driver sitt egna skivbolag Repeat Until Death och har spelat med allt ifrån isländska körer till Konono no 1, på sammetsröda franska slott till rockfestivalenr som Roskilde, hyllat Björk på Polarpriset och turnerat med St Vincent, Lykke Li och Caribou, men deras kärna är denna, de två i ett duoformat med percussion och ett trumset, ja däri ligger den sanna friheten.”

 
Läs mer: http://www.wildbirdsandpeacedrums.com/

 

VICTORIA HANNA

Victoria Hanna är en banbrytande israelisk rappare/electronica/avantgarde-artist och dotter till en ultraortodox rabbi. En röstekvilibrist som framför vild, rytmisk rap baserad på hebreiska texter och etiketten ”sångerska” är inte i närheten av att beskriva de vokala tekniker hon använder. Aleph Bet (Hoshana) är singeln från debutalbumet.
Läs mer: http://www.victoriahanna.net

 

Songs of Freedom genomförs med stöd av Statens kulturråd

Information

Scen

Hörsalen

Premiär

6 april 2017

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Hörsalen, Studion, Fri entré

Just nu inga föreställningar inlagda