Forum/Debatt
Internationella dagen mot rasism. 21 mars i Studion. Kulturhuset Stadsteatern 2017

Internationella dagen mot rasism

samtal om segregation och rasism

tisdag 21 mars
Studion • Fri Entré

Hur ser upplevelser av diskriminering och rasism ut i Stockholm idag? Hur samverkar rasism och människors ojämlika livsvillkor? Vilka initiativ och strategier har lyckats motverka rasism, segregering, och vågor av hat och hot i samhället?

Med anledning av den internationella dagen mot rasism och diskriminering bjuder Stockholms stad in till ett samtal om rasism och segregation. En rad inbjudna gäster, som alla spelar en viktig roll i arbetet mot rasism och diskriminering, diskuterar dagens utmaningar och uppmärksammar initiativ och strategier som framgångsrikt bemöter och motverkar rasism, segregering, diskriminering och hat.

Kvällens program

18:00 Inledning

18:15 Panelsamtal och filmvisning

19:00 Paus/mingel/bar

19:30 Panelsamtal och filmvisning

20:30 Avslutning med mingel/bar

Samtalen teckenspråkstolkas.

Inledningstalare

Sissela Nordling Blanco, ordförande i Stockholms stads råd för mänskliga rättigheter

Moderatorer

Barakat Ghebrehawariat, Demokratiagent och grundare/VD av förändringsbyrån Demokrateam.

Ulrika Westerlund, ledamot i Stockholms stads råd för mänskliga rättigheter, särskild utredare i den statliga utredningen om Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner.

Panelister

Irene Molina, professor i kulturgeografi och vetenskaplig ledare för CEMFOR, Mångvetenskapligt Centrum för rasismforskning på Uppsala universitet.

Bojan Bristina, verksamhetsansvarig på Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Syd

Fanna Ndow Norrby, författare för antologin Svart Kvinna och debattör

Tony Mufic, direktör på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad

Ihsan Kellecioglu, tematisk rådgivare - socioekonomiskt utsatthet, Rädda barnen