×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Johan Norberg Heidi Avellan

Arkiverat evenemang:

Det var sämre förr!

Johan Norberg och Heidi Avellan om världen


Foajé 3


Våren 2017 formligen översköljs vi av ett och samma budskap från politiker och medier: Alla tycks rörande överens om att världen är på väg åt fel håll. Det handlar om mer auktoritära ledare, migrationskris, mordvågor, arbetslöshet, hungersnöd, krig och miljökatastrofer. Med andra ord är det inte konstigt om många får känslan av att världen kollapsar. Men i motsats till hur det känns visar statistik och forskning tvärtom att de senaste decennierna varit mer eller mindre oöverträffade – i fråga om positiv utveckling.

Oavsett vilken data man refererar till är det mesta bättre nu, för de allra flesta. I boken Framsteg, som nu ges ut på svenska, argumenterar författaren och idéhistorikern Johan Norberg för en ljusare syn på samtiden och framtiden, och förklarar hur långt vi har kommit: 

  • Mänskligheten har gjort större framsteg under de senaste 100 åren än våra första 100 000 år.
  • Den globala fattigdomen har de senaste 50 åren minskat mer än de 500 åren dessförinnan.
  • 90 procent av världens befolkning har i dag tillgång till rent vatten, jämfört med 50 procent år 1980. 

I samarbete med Volante förlag bjuder Forum/Debatt in till ett exklusivt och optimistiskt samtal om mänsklighetens utveckling med Johan Norberg och Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan/HD. Som vanligt är publiken välkommen att delta med frågor och kommentarer. Boken Framsteg finns även att köpa till specialpris i samband med arrangemanget.

Information

Scen

Foajé 3

Premiär

23 mars 2017

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Pensionär:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Foajé 3

Just nu inga föreställningar inlagda