×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Foto: Fredrik Wenzel

Best of Norden

Best of Norden innebär årets bästa filmer, möten med filmskapare och kultursamtal på Kulturhuset Stadsteatern den 28–29 oktober.

Varmt välkommen att fira det allra bästa inom nordisk kultur och miljö!

Med anledning av Nordiska rådets prisgala, där priser i kategorierna film, litteratur, barn- och ungdomslitteratur, musik och miljö delas ut, bjuder vi in till ett Best of Norden på Kulturhuset Stadsteatern.

Under två dagar visar vi årets fem nominerade filmer i Klarabiografen i Kulturhuset Stadsteatern. Turist (Sverige), Nymphomaniac (Danmark) och Betongnatt (Finland) har redan haft premiär och hyllats i Sverige och har man missat dem är det här chansen att komma ikapp. Det isländska bidraget, Om hästar och män, och den norska filmen Blind har ännu inte haft premiär så det blir två förhandsvisningar under Best in Norden

Filmvisningarna inleds av filmskaparna och bland våra gäster ses regissören Ruben Östlund, producenten Louise Vesth, regissören Pirjo Honkasalo, legendariske regissören och producenten Friðrik Þór Friðriksson och skådespelaren Vera Vitali. 

Program för filmerna och biljettbokning >

Utöver filmvisningar arrangerar vi fyra nordiska kultursamtal på Kulturhuset Stadsteatern. Jo Nesbø möter Jonas T Bengtsson och Daniél Espinosa i ett samtal om storsstadsskildringar. Nominerade Ida Jessen ska berätta om sitt författarskap, Baker Karim med flera diskuterar miljötänkets möjliga intåg i konsten och insatta nordiska gäster ska resonera kring hur man som kulturutövare och i en kulturverksamhet kan arbeta för att nå sin publik.

Program för kultursamtalen >                        

Vi ses på Kulturhuset Stadsteatern den 28–29 oktober!