Lo and behold. Kino på Klara. Klarabiografen 2017

15 mars - 24 maj
Klarabiografen •

Digital makt och manipulation

Internet behärskar redan vår vardag, men vem kontrollerar egentligen vem?

Goethes filmklubb ägnar våren åt de samhälleliga följderna av den digitala utvecklingen. Vi ställer frågan: Hur medvetna är vi om internets faror? När och var kan det nät som är tänkt att förena oss alla bli till ett fångstnät? Under sex kvällar pejlar vi cyberrymdens digitala djup och undersöker ämnet med hjälp av ett antal dokumentär- och spelfilmer.

Varannan onsdag från den 15 mars kl 18.30. Alla filmer (utom ”Lo and Behold”) är på tyska och visas med engelska undertexter.

Biljetter kostar 40 kr styck och finns att köpa på Klarabiografens webbsida eller i kassan på Kulturhuset och Klarabiografen.

Mer information om Goethe-institutets svenska kulturprogram hittar du på: goethe.de/schweden

GOETHES FILMKLUBB: KINO PÅ KLARA

Frühlingssaison im Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern

Digitale Macht und Manipulation

Das Internet bestimmt längst unseren Alltag. Doch: Wer kontrolliert hier inzwischen wen?

In diesem Frühjahr befasst sich Goethes filmklubb mit den Auswirkungen der digitalen Veränderungen auf die Gesellschaft und fragt: Wie bewusst sind uns die Gefahren des Cyberspace? Wann und wo wird das Netz, das uns alle verbinden soll, zu einem Netz, das uns gefangen hält? An sechs Abenden gehen wir diesem Thema anhand von Dokumentar- und Spielfilmen nach und begeben uns in die digitalen Tiefen des World Wide Web.

Jeden zweiten Mittwoch ab 15. März um 18.30 Uhr.

Alle Filme (bis auf „Lo and Behold“) sind auf Deutsch und werden mit englischen Untertiteln gezeigt.

Die Tickets kosten 40 kr. und sind auf der Webseite von Klarabiografen, oder an der Kasse im Kulturhuset und im Klarabiografen erhältlich.

Weitere Informationen zum Kulturprogramm des Goethe-Instituts Schweden:
goethe.de/schweden