×
En del av Stockholms stad
Film
Dröm vidare

Arkiverat evenemang:

Dröm vidare

Filmbasens samtalsklubb DISPLAY


Klarabiografen


Välkommen till Filmbasens samtalsklubb DISPLAY den 17 maj där vi visar Dröm vidare av Rojda Sekersöz. Efter visningen samtalar Rojda Sekersöz med filmjournalisten Emma Gray Munthe om arbetet med Dröm vidare. 

Om filmen:

Mirja (Evin Ahmad) måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj. Dröm vidare har beskrivits som ”en efterlängtad käftsmäll om vänskap, lojalitet, identitet och klass” och är på samma gång verklighetsnära och drömsk.

Dröm vidare hade världspremiär i huvudtävlan (Dragon Award) på Göteborg Film Festival 2017 där den blev dubbelt prisbelönt; med Publikpriset och Svenska kyrkans Angelospriset.

Dröm vidare har utvecklats inom ramen för programmet STHLM Debut, som drivs av Filmbasen/Film Stockholm, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Stockholms Filmfestival. Målet för STHLM Debut är att skapa ett nätverk för talangfulla filmare och ge dem stöd på vägen fram till deras långfilmsdebut.

Om Rojda Sekersöz:
Rojda Sekersöz är utbildad filmregissör från Stockholms Dramatiska Högskola och har varit en del av nätverket runt Filmbasen sedan unga år. Hon är en del av nätverket Revolution Poetry. Hon har också deltagit i Film Stockholms/Filmbasens program Pure Fiction.

Genre: Drama
Regissör: 
Rojda Sekersöz
Utgivningsår: 2017
Land: Sverige
Medverkande: Evin Ahmad, Gizem Erdogan, Malin Persson, Segen Tesfai, Anna Bjelkerud, Outi Mäenpää
Språk: Svenska

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

17 maj 2017

Pris

  • Ordinarie:70 kr
  • Pensionär:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda