TioTretton hyllar Harry Potters magiska värld!

26 februari - 4 mars 2018
TioTretton • Fri Entré

Gör din egen trollstav, testa vår nya Quidditscharena, häng i Gryffindors sällskapsrum. Läs böckerna, se filmerna och mycket, mycket mer när Harry Potter tar över TioTretton på sportlovet.

Tiotretton är Kulturhusets bibliotek för alla mellan 10 och 13 år – och det enda biblioteket i Sverige som har en stenhård vuxengräns. TioTretton nyöppnades dessutom i större och renoverade lokaler så sent som i höstas.

Under vecka 9, från måndag 26 februari till och med söndag 4 mars, blir det Harry Potter-tema på hela biblioteket. Alla är välkomna, från nyfikna, nya läsare till de nördigaste fansen.

Vi kommer att erbjuda en mängd roliga aktiviteter, och har dessutom fräschat upp hela vårt bestånd av Harry Potter-böcker. J K Rowlings älskade bokserie finns på ett stort antal språk på TioTretton, som förstås också har pussel och spel på samma tema.

Ett urval av aktiviteterna under sportlovet:

• Trollstavsverkstad. Tillverka ett magiskt trollspö som passar just dig.

• Testa vår nya quidditcharena i TioTrettons stora rörelserum.

• Bli skribent i magikernas egen tidning The Daily Prophet.

• Umgås i Gryffindors sällskapsrum, där du kan läsa, mysa och spela HP-spel.

• Se Harry Potter-filmerna i TioTrettons mysiga bio.

• Testa dina trollkarlskunskaper i vårt väldigt nördiga test.

• Skriv meddelanden till ugglorna i Uggletornet.

• Häng i The Great Hall (komplett med Herbology och professor Umbrigde arbetsrum).

Dessutom kan du vara med i sköna boksnack, se hur antagningsbreven strömmar in till Harry hos familjen Dursley – och kanske smaka på en och annan chokladgroda …

TioTrettons öppettider under sportlovet, vecka 9:
Måndag–fredag 13–19
Lördag–söndag 11–17