En del av Stockholms stad

Att läsa

Kärlek, skräck, deckare, sport eller manga? Vad gillar du att läsa? Här finns massor av bra böcker, men om vi inte har en bok du vill läsa skaffar vi den direkt! Vi tycker också det är viktigt att det finns många mysiga läsplatser att välja på. Därför har vi en mjuk trappa i flera våningar, kokonger i fönstret, en ”läskorv”, biosoffor och vanliga stolar. Om du läst en bok du vill tipsa andra om kan du göra det på  vår blogg.

BIBLIOTEKSKORT

Ett bibliotekskort är jättebra att ha. Med det kan du låna alla våra böcker, som går att lämna tillbaka på alla bibliotek i Stockholms stad. Du kan även låna bärbara datorer, Ipads, videokameror m.m. Om du inte har ett rött bibliotekskort så kan du klicka här, skriva ut blanketten och ta med den vid ditt nästa besök så fixar vi ett kort till dig.

SÖK BÖCKER

biblioteket.se kan du söka efter just den boken du vill ha. Du kan välja att se om boken finns hos oss på TioTretton eller om den finns på något annat bibliotek.

BOKCIRKLAR

Fyra fredagar under våren träffas vi och dricker te och pratar om en speciell bok. Böckerna finns att låna hos oss och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Högläsning

Här finns några tips på böcker att läsa tillsammans från oss på TioTretton: http://kulturhusetstadsteatern.se/Bibliotek/TioTretton/Hoglasning/ Vi har valt berättelser som på olika sätt kan öppna för samtal om sådant som känns viktigt att prata om men kan vara svårt att sätta ord på.