Tecknade toner

Tecknade toner med Emelie Östergren

lördag 8 november 2014
Serieteket • Fri Entré

Den populära programserien "Tecknade toner" är tillbaka. Under hösten och vintern interagerar serietecknare med musiker inbjudna av improvisationsprojektet Klubb Spontan och tecknar till deras musik – live i biblioteket och projicerat i storformat.

Den 8 november tecknar Emelie Östergren till tonerna från Marta Forsberg (fiol) och Klubb Spontans egen Sasha Marko (slagverk).

Emelie Östergren gick ut från Konstfack 2007. Hennes serier och illustrationer har publicerats i tidskrifter som Hjälp, Tecknaren, Bang, Galago och Kuti. Hon har även gett ut åtskilliga serieböcker och häften, exempelvis Evil Dress (Sanatorium, 2009) och Runaway Dog (kuš, 2013). I år är hon trefaldigt bokaktuell, som illustratör till barnboken Hemligheten (tillsammans med Åsa Larsson, utgiven av Rabén & Sjögren), med egna barnboken Elefantstenen (Urax förlag), samt serieboken Bortbytingen (en adaptation av Selma Lagerlöfs novell, utgiven av Kolik förlag). Hon medverkar även i serieantologier som Skräcken i Dunwich (Lovecrafttolkningar utgivna av LL-förlaget) och Kvinnor ritar bara serier om mens (Kartago förlag). Östergrens stil präglas av fantastik, surrealism och berättarlusta. Den liknar inte mycket annat.

Den 8 november klockan 15.30-16.30 har du chansen att se henne framträda i ett improviserat möte mellan bildkonst och musik. Bokförsäljning och signering på plats.

Arrangeras av Serieteket och Bibliotek Film & Musik i samarbete med Klubb Spontan.

Klubb Spontan – Sasha/Marta

En duo byggd på matlagning, hårfrisering, skvaller och smäktande klanger. Från Norrtäljes skärgårdar till Hagsätras höghus improviserar sasha/marta musik som skär, gnisslar och morrar men alltid flörtar med oskyldiga och popiga tongångar. Förvänta er strama koncept, seismisk dynamik och förtrollande spelglädje.

Marta Forsberg - Fiol
Sasha Marko - Slagverk