Illustration: Aurora Walderhaug

Tecknade toner med Aurora Walderhaug och Klubb Spontan

lördag 13 februari
Serieteket • Fri Entré

Aurora Walderhaug har tecknat Liemannen nästan hela sitt liv och har publicerat serier med figuren sedan 2006. De har getts ut såväl på eget förlag som av Epix och figurerat i tidningarna Utopi och Nemi. I höstas publicerades den första engelskspråkiga samlingen, med den passande titeln Mortis Comoedia, av Cheshire Cat Books.

I serierna möter vi döden i situationer präglade av Auroras känsla för ordlekar och utsökt morbid humor. Teckningsstilen ligger nära Fantomen (från guldåldern på 80-talet) men uppvisar också inspiration från de mer lugubra kopparsticksmästarna.

För musiken står Klubb Spontan. Den löst sammansatta gruppen firar under 2016 fem år genom nya, spännande musikaliska möten. Just denna lördag så möter vi en av klubbens grundare, slagverkaren Sasha den firade cellisten Emma Augustsson med en musik som associerar fritt genom hörsägen och racketsport.

Mer om Aurora Walderhaug >

Mer om Klubb Spontan >