En del av Stockholms stad
Alla tiders dinosaurier. Illustratör: Johan Egerkrans

Arkiverat evenemang:

Alla tiders dinosaurier


24 februari - 30 september 2017
Rum för Barn • Fri Entré


Hur kunde ett dinosaurieägg se ut? Hur stor var en Stegosaurus egentligen? Visste du att många de av de dinosaurier som levde för miljontals år sedan hade fjädrar? Och att de fåglar som vi ser varje dag faktiskt är små dinosaurier? Kom och upptäck ännu mer om Alla tiders dinosaurier på Rum för Barn under våren.

Utställningen Alla tiders dinosaurier är baserad på boken av Johan Egerkrans med samma namn och ger dig som besökare en inblick i dinosauriernas liv. Boken och utställningen är fylld av fantasieggande illustrationer som kompletteras med spännande fakta, baserat på de senaste forskningsrönen. Tillsammans med Rum för Barn har Johan skapat en utställning som bjuder in både små och stora till dinosauriernas värld.

Boken Alla tiders dinosaurier finns på plats i utställningen på Rum för Barn. Titta och läs medan du är här eller låna med dig en bok hem.

Om författaren

Johan Egerkrans bor i Stockholm och illustrerar både sina egna och andras böcker. Med en bakgrund inom dataspels- och rollspelsvärlden har han en stor fascination för myter, monster och det övernaturliga. Han har främst gjort sig känd för sina praktverk om nordisk mytologi och folktro. Nu tar han sig an ett annat av sina andra favoritämnen – med samma glöd – dinosaurier.

Rum för Barn är stängt

Vecka 32–37 är Rum för Barn stängt p.g.a. byte av våra fönster.

Dock finns vi på Norrbro under Kultur- festivalen vecka 33.

Parkera barnvagnen på barnvagnsparkeringen på Våning Plattan.