×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Vardagsjuridik för unga

Författarbesök – för skolklasser


fredag 25 maj 2018
Lava • Fri Entré


Lava
25 maj kl. 09:30–11:00
Fri entré

Juridik är inte bara torr lagtext. Det handlar om vardagliga situationer och sådant som alla kan fundera på ibland. Får läraren ta min mobil? Vad gör jag om jag har köpt något som går sönder? Bestämmer mina föräldrar över lönen från mitt extrajobb? Kan en sextonåring hamna i fängelse? Måste jag vittna i en rättegång om jag inte vill?

Med ett enkelt språk berättar författaren Axel Af Petersens om våra gemensamma rättigheter och skyldigheter, i kapitel som bland annat beskriver avtalsrätt, konsumenträtt, brott och straff, internet, polisen och allemansrätten. Många av bokens delar är intressanta för alla som vill lära sig grundläggande juridik, medan vissa kapitel har ett specifikt ungdomsperspektiv. Boken är faktagranskad av bland andra Sveriges domstolar, Polisen, Transportstyrelsen och Sveriges konsumenter.

"Vi kommer prata om användbar vardagsjuridik som eleverna kommer kunna relatera till och ha användning av – direkt och i framtiden. Vi kommer också prata lite om varför jag skrivit boken och hur jag gick tillväga."

Anmäl din gymnasieklass till: lava@stadsteatern.stockholm.se
Ange antal elever. Först till kvarn!

Axel Af Petersens bor i Stockholm och jobbar med digital marknadsföring. Idén till boken Vardagsjuridik för unga fick han när han läste en juridisk introduktionskurs på universitetet.

Lava • Ung • Fri entré