×
En del av Stockholms stad

Arkiverat evenemang:

Jacqueline Woodson

I samtal med Athena Farrokhzad


torsdag 24 maj 2018
Lava • Fri Entré


Författarbesök – för skolklasser
Torsdag 24 maj kl. 09:30–10:30
Från årskurs 8 – gymnasiet 

Välkomna till ett samtal med årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson. Samtalet utgår från romanen Brown Girl Dreaming och kommer att hållas på engelska.

Jacqueline Woodson är en amerikansk författare, född 1963 och bosatt i Brooklyn. Hennes författarskap omfattar drygt trettio titlar; från romaner till lyrik och bilderböcker. Jacqueline Woodson skriver ofta om ungdomar i gränslandet mellan barndom och vuxenliv. En av hennes mest hyllade böcker är den flerfaldigt prisbelönade självbiografin Brown Girl Dreaming (2014).

"Mästerliga personbeskrivningar och djup förståelse för ungas tankar och känslor är Jacqueline Woodsons signum. Böckerna är skrivna i jagform och perspektivet är oftast kvinnligt. Rasism, segregation, ekonomiska orättvisor, social utsatthet, fördomar och sexuell identitet är återkommande teman."

Läs mer om Jacqueline Woodson.

Athena Farrokhzad (f. 1983) bor i Stockholm och är poet, litteraturkritiker, och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. 2013 gav hon ut Vitsvit, som belönades med bl.a. Karin Boye-priset.

Anmäl din klass till lava@stadsteatern.stockholm.se
Begränsat antal platser, först till kvarn!

Lava • Ung • Fri entré