×
En del av Stockholms stad
Frances Hardinge
Foto: David Levenson

Arkiverat evenemang:

Författarbesök med Frances Hardinge

Tisdag 3 oktober kl. 11:00–12:00


tisdag 3 oktober 2017
Lava • Fri Entré


Vad skiljer egentligen naturvetenskap från religiös tro? Innan Charles Darwins upptäckter var kyrkans män ofta också vetenskapsmän av rang men när Om arternas uppkomst gavs ut i slutet av 1800-talet så skakades världen om. I Frances Hardinges Lögnernas träd skildras denna tid av uppbrott och förnyelse på ett magiskt sätt. Går det att bevisa gudomlig existens med hjälp av naturvetenskap?

Faith är 14 år och arg. Arg för att ingen tar henne på allvar, för att hon stängs ute ur så många sammanhang och för att ingen tror på henne när hon säger att hennes pappas död omöjligt kan vara en olycka. Hardinge berättar historien om en ung kvinna som kämpar för sin rätt att synas och höras i 1800-talets England.

Frances Hardinge belönades med Costapriset i två kategorier 2015, både för årets barn- och ungdomsbok och Årets bok, utvalda av alla vinnare i de andra kategorierna.

Kom och lyssna på och ställ frågor till författaren. De i klassen som vill kan få ett exemplar av boken i förväg eller ett digitalt utdrag om det passar bättre.

Besöket är gratis och vi tar emot klasser i mån av plats från klass 8 och uppåt. Det är en stor fördel om klassen hinner förbereda frågor och läsa utdraget så att det blir ett givande möte.

Boka er plats genom att mejla lava@stadsteatern.stockholm.se eller ring: 08-506 201 80

Samtalet är på engelska.I samarbete med B. Wahlströms Bokförlag.

LavaUngFri entré